Anders är en webbutvecklare och hårdrockare som gillar brädspel, kaffe och öl.

Detta är ett arkiverat inlägg, som importerats hit för referens. Det kan se konstigt ut och innehålla utdaterad information eller inaktuella åsikter.

Internet Explorer

I skrivandets stund har jag ägnat tre timmar åt ett klassiskt webbutvecklarproblem: lösa saker i Internet Explorer med moderna metoder. Det går inte direkt bra. Det fick mig att tänka på att jag inte tagit en tydlig ståndpunkt i frågan här i bloggen, så därför gör jag det nu. Jag tänker dock inte skriva någonting, utan ger istället referenser till bättre sammanställningar än jag själv kan åstadkomma.

Nedanstående länkar finns också i bloggens länksamling.

  • Criticisms of Internet Explorer
    Sammanställer all kritik ur Internet Explorer. Mycket av det berör webutvecklare, men det största problemet som även berör vanliga användare är Säkerhetsavsnittet. Internet Explorer är idag den mest osäkra webbläsaren som finns. Det finns organisationer och företag litet varstans världen över som har börjat råda sin personal att byta på grund av den oacceptabla säkerhetsnivån.
  • IE's Top 10 CSS Problems
    Tio problem som kommit under tiden 2001-2006, i takt med att webben har utvecklats men IE6 stått still som en stjälpt sköldpadda. Personligen har jag stått ansikte mot ansikte med kanske 6-7 av dem, varav en senast idag.