Anders är en webbutvecklare och hårdrockare som gillar brädspel, kaffe och öl.

Detta är ett arkiverat inlägg, som importerats hit för referens. Det kan se konstigt ut och innehålla utdaterad information eller inaktuella åsikter.

Safari för Windows!

På WWDC 2007 gjorde Apples VD Steve Jobs det offentligt att webbläsaren Safari, version 3 public beta, är släppt för Windows.

Safari är Mac OS Xs motsvarighet till Internet Explorer i Windows, och Safari har haft samma bekymmer som Internet Explorer; äger inte utvecklaren en Mac, finns det ingen enkel lösning att testa produktioner i webbläsaren. Detta har gjort att alla som utvecklar på Windows-plattformen (det vill säga, en stor majoritet) inte kan garantera att hemsidorna ser reko ut, och därför struntat blankt i att kolla mot Safari - 'det är ju ändå bara ett fåtal procent ...' har säkert varit en vanlig och ack för godtagbar ursäkt.

Apple har slutligen insett att Safari inte prioriterats av webbutvecklare som kör Windows, och de gör verkligen helt rätt att göra detta. Nu kanske vi med Mac slipper buggiga JavaScript och felande layouter i fortsättningen.

Safari skall enligt specifikationerna gå dubbelt så snabbt som Internet Explorer. Huruvida detta stämmer och vad som åsyftas i det påståendet är upp till bevis.

En romantiker skulle tro att Safari kommer att ge sig in i 'kampen', men det är nog att hoppas på för mycket. Själv kommer jag byta till Safari samma dag som den släpps till linux, då jag föredrar Safari framför Firefox vid vardagligt surfande.

Andra som bloggat om det (före mig, såklart - inget jag säger är rykande färskt ;p):

Safari now available on Windows : Emil Stenström, Friendly Bit

Safari now officially available for Windows : Roger Johansson, 456 Berea Street