Anders är en webbutvecklare och hårdrockare som gillar brädspel, kaffe och öl.

Detta är ett arkiverat inlägg, som importerats hit för referens. Det kan se konstigt ut och innehålla utdaterad information eller inaktuella åsikter.

Tah dah!

Efter att ha jobbat nattetid i nästan två veckors tid uppnådde jag för någon timme sedan den klassiska Nu åker skiten upp!-apatin, varvid jag nu skriver mitt första blogginlägg på den omskrivna bloggmotorn.

Nyheter i madr.se webblogg 2.0

  • Sökruta. Denna startar en sökning via Google. Temporär lösning tills jag hittar något roligare.
  • Taggar ersätter kategorier.
  • Stöd för att välja themes.
  • Kom-ihåg funktioner vilket också introducerar cookies på sidan. Av svensk lag är jag därför tvungen att lämna information om Cookies.
  • Microformat introduceras. Sidan implementerar för närvarande hcalendar, hevent och XFN.
  • Ny avdelning: Projekt.
  • Syndikering av enstaka blogginläggs kommentarer.

Vad har tagits bort då?

Jag reserverar mig för att somliga saker kanske inte fungerar så bra, då jag officiellt förvaltar buggar med en beta. Detta är långt ifrån den slutliga releasen. Några saker som kan ställa till problem är att adresser till gamla sidan kanske inte fungerar. Jag tror jag prickade in alla, men säker kan jag inte vara. Jag ber bara gamla besökare att uppdatera sina bokmärken.

Ett annat problem, kanske av mer kritisk art, är att RSS-flöden helt tagits bort. Jag har istället implementerat Atom. Denna har samma adress som det gamla flödet, men jag har inte fått möjligheten att testa det ordentligt. Här är det stor chans att allt far åt skogen, så upplys mig gärna om något är på tok.

Det här themet, Ginger, har testats i alla moderna webbläsare och skall fungera hyfsat felfritt. För gamla illaluktande surkärringar som också klassas som webbläsare väntar dock buggfix. I fall det inte är glasklart: alla som använder Internet Explorer innefattas av detta.

Vad händer nu?

  • Fler themes. [ Scary-themet är först ut och släpps 17 december. . Målet är därefter att lämna ett theme i veckan. Sista themet kommer ut 31 december, nyårsafton. ]{.description}
  • Förvaltning och avlusning. [ Sidan förvaltas fr o m 5 december. Tills april skall avlusningen vara klar. ]{.description}