Anders är en webbutvecklare och hårdrockare som gillar brädspel, kaffe och öl.

Detta är ett arkiverat inlägg, som importerats hit för referens. Det kan se konstigt ut och innehålla utdaterad information eller inaktuella åsikter.

Vill du bli fantasysfärens hjälte?

Tycker du om att bygga hemsidor och söker ett PHP-projekt där din kod kommer att glädja tusentals personer? Anmäl dig som kodare för Catahya 2!

För en månad sedan visionerade jag om det fantastiska ca2, en ombyggnad av fantasycommunityt Catahya.net.

Projektet bygger på rätt avancerade PHP-tekniker, så det krävs självklart litet förkunskaper, även om det som verkligen behövs är nyfikenhet och att det är kul att bygga hemsidor. Zend framework används i projektet, vilket är ett mycket klokt framework för såväl erfarna PHP-utvecklare som nybörjare.

Vad gäller HTML och CSS bygger hemsidan på standarder. Validerad XHTML och CSS och unobtrusive javascript är ledord.

Föreningen Catahya är främst ideell, men det är inte omöjligt att få provision för arbete som görs med ca2. Det huvudsakliga är att folk som vill jobba kommer in nu, och med glatt humör och tid över. Hemsidans skal finns idag färdigutvecklat. Det som återstår är ytterligare några grundfunktioner på sidan. Det gör att mycket kod kommer att kunna återanvändas, samt att de "tråkiga" delarna redan är gjorda: det är bara rolig utveckling kvar.

Sammanfattning över kunskaper som uppskattas

  1. Objektorienterad PHP 5
  2. Zend Framework
  3. MySQL används som databas
  1. Semantisk HTML som validerar
  2. CSS som funkar i alla moderna webbläsare (och IE)
  3. Unobtrusive Javascript

Är du enbart intresserad av PHP, eller enbart intresserad av HTML/CSS, så spelar det verkligen ingen roll. Allt är av intresse!

Mitt förslag är att skicka ett mail till Daniel Andersson, projektledare för ca2, och fråga vad just du kan göra för att bli Hjälte.

Uppdatering: Detta inlägg finns nu länkat på Catahyas startsida. Jag uppdaterar därför med litet mer detaljer.