Anders är en webbutvecklare och hårdrockare som gillar brädspel, kaffe och öl.

Detta är ett arkiverat inlägg, som importerats hit för referens. Det kan se konstigt ut och innehålla utdaterad information eller inaktuella åsikter.

Uppgradera Mac OS X interna SVN-klient

Använder du Mac och kör Subversion (SVN) för versionshantering? Den här beskrivningen kan komma till hands den dag du behöver uppgradera din klient, då det inte är fullt så rättframt som det brukar vara på Mac.

I jobbet uppgraderades vårt Subversion(SVN) repository till 1.5 i höstas. Är Eclipse är valet av IDE var övergången smärtfri då Subclipse kunde uppgraderas direkt i programmet. Det var när jag övergick till det strålande programmet TextMate jag stötte på patrul, då jag ville börja använda Terminalklienten för att hantera filer. Jag fick då uppgradera Mac OS förinstallerade klient på tre datorer.

Värt att nämna är att Fink eller Macports också är ett alternativ. Jag hade ingetdera installerat och föredrog att behålla det så.

  1. Skaffa installationspaketet via CollabNet Community Downloads. Tyvärr är ett formulär obligatoriskt, men det är som tur är inget blodigt. Har inte fått något mail från dem ännu vad jag märkt.
  2. Kör installationspaketet i vanlig Macanda. Om du inte är administratör över din dator behöver du dock hjälp för att fylla i lösenord.
  3. Öppna Terminal (Program / Verktygsprogram) och kör skriv följande. ::: {.CodeRay} ::: {.code} $> echo "export PATH=/usr/local/bin:$PATH" >> ~/.bash_profile $> export PATH=/usr/local/bin:$PATH $> svn --version ::: :::

Om du möts av något liknande detta:

svn, version 1.5.5 (r34862)
   compiled Jan  5 2009, 12:30:39

gick allt i sin ordning. Datorn har nu en fräsch installation av Subversion.