Anders är en webbutvecklare och hårdrockare som gillar brädspel, kaffe och öl.

Detta är ett arkiverat inlägg, som importerats hit för referens. Det kan se konstigt ut och innehålla utdaterad information eller inaktuella åsikter.

Vad gör du för att slippa Internet Explorer 6?

Förra veckan publicerades den mycket rättframa artikeln Stop developing for Internet Explorer 6, som argumenterar för att gränssnittsutvecklare ska sluta planera in tid för att kompromissa med HTML, CSS och JavaScript för en åtta år gammal webbläsare. Grundbudskapet är inget nytt - jag bloggade själv om att jag tycker det är dags att överträffa CSS i oktober då ämnet sist kom på tal.

Det publicerades en mycket bra artikel i kölvattnet, Who are you disappointing with IE6 support? som för argumentationen vidare ytterligare en dimension. Jag följer dess forspår och tar nu mitt ansvar som gränssnittsutveckare genom att upplysa mina besökare att en uppgradering finns till IE6. Med hjälp av Conditional Comments visas det endast för rätt målgrupp: de som surfar till min hemsida med Internet Explorer 6.

Jag berättar att IE7 är bättre i folkliga termer, och ger en länk till nedladdningssidan hos Microsoft. Allt för att göra det så enkelt som möjligt att uppgradera. Koden som åstadkommer detta är inget märkvärdigt.

<!--[if lt IE 7]>
<div id="ie6user">
    <h2>Uppgradera till Internet Explorer 7 och få mer roligt!</h2>
    
    <p>Visste du att Internet Explorer 6 som du använder är en gammal webbläsare, nästan åtta år gammal nu? Att uppgradera till Internet Explorer 7 ger dig en säkrare, snabbare, modernare, mer framtidssäker och roligare webbläsare. På Microsofts nedladdningssida för Internet Explorer 7 finns allt du behöver för att göra din tid på Internet ännu bättre!</p>
</div>
 <![endif]-->

Detta är något jag rekommenderar alla att göra. Sprid ordet. Jag vill det. Webbutvecklare jorden runt vill det. Till och med Microsoft vill det. Se till att den stora massan blir medveten om att Internet Explorer 6 är en åtta år gammal webbläsare som är dålig, bidra redan idag.