Anders är en webbutvecklare och hårdrockare som gillar brädspel, kaffe och öl.

Detta är ett arkiverat inlägg, som importerats hit för referens. Det kan se konstigt ut och innehålla utdaterad information eller inaktuella åsikter.

IE6 no more nu på svenska - stöd kampanjen och sprid ordet!

För någon vecka sedan gjorde jag en retweet på en efterlysning av IE6nomore.com på svenska. Precis som många andra kände jag att jag inte hade tid i skrivandets stund, och skickade det vidare i hopp om att mina followers gjorde detsamma eller rentav skulle få tummen ur.

Och nu är den här: Svenska ie6 No More!

Tanken är mycket enkel. Initiativet utgår från ett antagande där IE6:s stora marknadsandel orsakas av lathet, okunskap eller både och. Som för att upplysa och uppmana startades IE6 No More där företag ombeds att aktivt uppmana besökare av webbplatsen att uppgradera eller byta ut IE6. IE6 No More innehåller också ett manifest och förklaring, i två versioner: För företagsanvändare, och för privatpersoner.

IE6 No More tillhandahåller en kodsnutt som läggs till i HTML-dokumentet på ett företags webbplats. Det nya innehållet visas bara för IE6-användare (genom Conditional Comments) och berättar för besökaren att webbläsaren är gammal och att det finns bättre alternativ.

Alla företag som lagt till kodsnutten syns på ie6 No More. I takt med att listan växer ökar chanserna att webbläsarens omotiverat stora marknadsandel kommer att sjunka raskare.

Stort tack till Mathias Johansson som tog på sig pucken!

För sakens skull: På min sajt har jag till och med den här varningen för IE7-användare, då madr.se snart migrerar till HTML5.