Anders är en webbutvecklare och hårdrockare som gillar brädspel, kaffe och öl.

Detta är ett arkiverat inlägg, som importerats hit för referens. Det kan se konstigt ut och innehålla utdaterad information eller inaktuella åsikter.

Madr.se uppmärksammar - vecka 37

Computer science in JavaScript: Binary search | NCZOnline

: Roligt att se så läsvärda artiklar om hur traditionell datateknik appliceras på ett sådant tidigare utskällt språk som JavaScript. Binärt sök är en algoritm som aldrig blir omodern, och för att parsa långa JSON-dokument bör den vara ett must-have.

Computer science in JavaScript: Bubble sort | NCZOnline

: Jag har applicerat uppgiftsspecifika Bubble sorts ett flertal tillfällen, men jag har alltid saknat en generell algoritm som hanterar det mesta. en här artikeln är en referens jag tänker behålla högst bland mina bokmärken.

Carsonified » How to Create a Valid Non-Javascript Lightbox

: Nämndes på twitter, men förtjänar att nämnas här också: riktigt imponerade! Inte en enda rad JavaScript för att få till ett modalt fönster. Det är ingenting för en redaktör som vill kunna visa ett bildalbum utan att få smuts under naglarna, men det är inte omöjligt att applicera den här koden i produktion med framgång med tungan rätt i munn.

Build an Auto-Scrolling Slideshow That Works With and Without JavaScript - Nettuts+

: Använder teknik som liknar det för modalfönstret, men inte desto mindre är det lika anmärkningsvärt. Det är ett bevis på att det inte alltid är självklart att det välsignade "jiessfrejmvorket" ska lösa alla problem.

RGBa Browser Support | CSS-Tricks

: Något helt nytt för mig faktiskt, att det går att ange opacitet/alfa med färger. Funkar givetvis inte i IE, men det var det väl ingen som trodde heller?

Dr Nic's JavaScript Test Helpers

: Ett komplement till Dr Nics's JSUnitTest, ett pålitligt script för enhetstestning av JavaScript. Det här tillägget gör det möjligt att simulera Events såsom click, mouseover och change.

NotMyJob.jpg (JPEG Image, 332x349 pixels)

: Litet humor smyger sig in: så här känns det att jobba i ett CMS som gränssnittsutvecklare utan kontroll över HTML-koden. På det, ett ej så användarvänligt och trögt CMS med massa klick i onödan.

High Performance Web Sites :: Doloto: JavaScript download optimizer

: Om du inte vet vem Steve Souders är, kan jag berätta att den mannen är en av de allra skarpaste när det kommer till prestanda i webbutveckling. När han skriver om en produkt så lyssnar man. En Microsoft-relaterad produkt, men som likväl erbjuder en ok lösning på ett komplext problem. Inget jag fått testköra ännu, men jag litar på the man.

Google Chrome

: Missvisande rubrik, men hur som helst: det här är en nedladdningslänk till Google Chrome för Mac. En utvecklingsversion, men jag har inte stött på någon krash under mina tre dagar jag använt den. Det funkar inte att importera bokmärken från Firefox, men det löser sig säkert i framtida versioner.

Det här är en artikel som sammanfattar resurser och artiklar jag anser är värd att uppmärksamma. Bakgrunden till detta finns i Veckans länkar på madr.se - varje fredag.