Anders är en webbutvecklare och hårdrockare som gillar brädspel, kaffe och öl.

Detta är ett arkiverat inlägg, som importerats hit för referens. Det kan se konstigt ut och innehålla utdaterad information eller inaktuella åsikter.

Madr.se uppmärksammar - vecka 38

20+ Tutorials for Create your own Wordpress Themes | Tutorial Lounge

: Den här veckan färgas rätt rejält då jag håller på med två Wordpress-sajter sedan en lång tid tillbaka för egen del. Sådana här länksamlingar brukar jag spara för inspiration, och i synnerlighet Wordpress-teman är någonting jag fortfarande har svårt för då Wordpress inte delar min uppfattning av välstrukturerad kod.

Skolungdomar och källkritik · Mindpark

: Första bloggposten av Gustav Holmström i Mindparks bloggteam. Gustav gör skarpa analyser och bra slutsatser på egen planhalva, och jag kommer att läsa hans fortsatta artiklar med glädje.

CMS your WordPress with these 10 plugins

: Wordpress har många plugins, och många av dem får systemet att gå utanför ramarna för en bloggplattform. Jag sparade den här för referens den dagen jag vill bygga något mer avancerat; vore spännande att tämja Wordpress istället för att bygga något i Drupal. Kanske kan vara till nytta för fler.

YUI Library: Graded Browser Support

: Ny resurs för mig, definitivt material värdigt att ha som referens. Tiderna när listor över kompatibla webbläsare fördes på sajter är förbi i det nya morderna tänket med webbstandarder som förutsätter att alla webbläsare ska ha tillgång - om än i olika skepnader och varianter. Det här är såpass bra och uttänkt att det går att anamma och ta argument ifrån - jag har länge saknat den möjligheten.

2009-09-09 - 09:09:09 - CARLZONZ BILDER II - Fotosidan

: 2009-09-09 09:09:09 är rätt spännande i sig. Den här fotografen har ett mycket roligt projekt som jag tycker är värd att sprida.

100% hand coded HTML

: Gammal kampanj, men likväl något jag alltid stöttat utan att veta om den. Jag har alltid handkodat mina grejor, och har svårt att föreställa mig att kombon CSSEdit, TextMate och kunskap om standarder kan bräcka något gjort med WYSIWYG. Förmodligen går det snabbare, garanterat blir det bättre resultat.

Trying to Improve YouTube's Favicon by Applying Subpixel Techniques

: Subpixlar är tufft. Det överglänser alla andra metoder att runda text då det blir lättläst. Den här artikeln presenterar en före- och efterjämförelse av Youtubes favicon. Fascinerande.

750 000 pedofiler på nätet just nu -- och inte en enda källa --- jardenberg unedited

: På tal om källkritik, jag citerar jardenbergs sammanfattning om dagstidningarnas tabbe:

> Det här är varken nyhetsbevakning, nyhetsvärdering eller
> källkritik. Det här är uselt.

Oerhört klantigt av hela mediasfären att inte kolla upp källor. Jag
har länge ansett att mycket av journalismen som förs idag är
undermålig, men det här borde verkligen inte gå någon som läser de
största dagstidningarna förbi då det är en riktigt, riktigt stor
miss. Finns bra länkar att följa upp också.

Jag vill bli en förebild för svenska kvinnor - Artikel av Anna Anka - Newsmill

: Veckans bomb i populär-övervakningen. Den har bemötts av avsky, skratt och mycket därimellan. Själv tycker att det var en bekräftelse på hur amerikansk kultur skiljer sig från vår. Jag låter mig dock inte luras: Anna Anka är inte svensk längre som jag ser det.

First handmade subpixel type family, ever | Typophile

: På tal om subpixlar. Här är ett typsnitt som kan användas till faviconer och sånt som kräver text på extremt liten yta. Kan och borde användas.

Siffror som lever sina egna liv | Sänd mina rötter regn

: På tal om källkritik igen: Den här artikeln utgick från missen ovan och fångar problemet mycket bra. År 2009, i modern IT-ålder, är det inte accepterat att slänga ut påståenden utan källor då allt går att kolla upp numera. Särskilt inte av de som anser sig själva kunna förmedla bäst.

Viewing Typography Periodic in the Desktops category :: Ember

: En rolig bild som leker med tanken på ett annat periodiskt system.

How to Create a Minimalist and Typographic Blog Layout From Scratch | Graphic and Web Design Blog -Resources And Tutorials

: Ytterligare en Wordpress-resurs. Den ska jag faktiskt läsa så snart jag kan, då jag länge haft i åtanke att skriva ett eget theme men alltid förlorat lusten när jag tappat bort mig i strukturen.

70 Typographic, Clean And Minimalist Color Scheme Web Designs | Graphic and Web Design Blog -Resources And Tutorials

: Jag älskar minimalism. Det här ät stor inspiration för kommande projekt!

A JavaScript-Based NES Emulator

: Oerhört imponerad av detta. Jag trodde aldrig att jag sulle återförenas med Zelda och Megaman via Google Chrome. Konstiga tider lever vi i.