Anders är en webbutvecklare och hårdrockare som gillar brädspel, kaffe och öl.

Detta är ett arkiverat inlägg, som importerats hit för referens. Det kan se konstigt ut och innehålla utdaterad information eller inaktuella åsikter.

Madr.se uppmärksammar - vecka 39

The WHATWG Blog » Blog Archive » is not just a "semantic

"

Veckan innehöll en del funderingar på HTML5. ``

har gett mig en del huvudbry. Allt var så enkelt med ``

ar ...

HTML5 structure---div, section & article ? @boblet

Fler bra artiklar om HTML5 strukturer. Hela serien är otroligt läsvärd och är en must-read för alla som vill reda ut litet oro och funderingar kring HTML5.

Really Useful Classes And Libraries For PHP Developers | W3Avenue

Mycket PHP-godis i den här artikeln. Bokmärkt direkt! Det finns verktyg för enhetstestning, debugging, HTML-förbättringar, prestandagrejor och annat. Mycket är redan känt av de flesta, men likväl är det skönt att ha allt på ett ställe.

MockFlow - Online Wireframe Tool for Software and Websites

Ett tips från en kollega på jobbet. Bra verktyg för de av oss som tror på att jobba efter prototyper snarare än statiska "skisser" (ett ord som alltid gör mig litet trött).

Balsamiq Mockups Home | Balsamiq

Ett alternativ till MockFlow - förvisso dyrare, men litet charmigare gränssnitt.

Who's Using ARIA?

WAI-ARIA är ett intressant ämne för personer som brinner för tillgänglighetsfrågor då det i teorin låter RIA-sajter bli användbara för skärmläsare. Det är dock fortfarande en hel del oklarheter och frågetecken kring tekniken, och ju förr dessa reds ut desto bättre.

Stop using Ajax! - Opera Developer Community

Traditionell webbutveckling har ända sedan Ajax blev en hype satt sig litet på tvären - både för att Ajax leder till bristfällig kvalitet och för att de kan. Personligen har jag alltid byggt Ajax som PE, då jag avgjort att det gör sökmotorer och eventuella skärmläsare glada. En majoritet är dock mer ignoranta än mig:"ingen surfar utan JavaScript 2009, och det finns inget skäl att anpassa en sajt utan javascript!" är alldeles för vanligt för att det inte ska vara allvarligt.

A List Apart: Articles: Accessible Web 2.0 Applications with WAI-ARIA

Mer om ARIA och hur det kan användas. Bör läsas av alla som blivit frälsta av Ajax då det kan komma att bli mycket viktigt. Vänta och se.

A List Apart: Articles: JavaScript MVC

Jag trodde aldrig jag skulle höra MVC nämnas i samma mening som JavaScript, men vi lever åas i tider där JavaScript omdefinieras nästan dagligen fortfarande. Intressant artikel, verkligen.

Progressive Enhancement and Graceful Degradation: Making a Choice

Koncept som av många anses vara gamla och passerade. Så är dock inte fallet: det är fortfarande relevant och oerhört viktigt att veta om dem och vad som skiljer dem åt. Skrämmande många proffs vet inte vad de innebär. Personligen är det PE som gäller, även om jag kör stenhårt på GD för IE6.

FontFace.com - Great FREE Fonts! PC Fonts, Mac Fonts and the Font of the Day!

En sökmotor för typsnitt. Gratis typsnitt. Fattar inte hur jag har kunnat missa det.

Google Wave Developer Blog: Google Wave in Internet Explorer

Det här är ett offensivt steg. Google säger rätt ut att Internet Explorer i standardutförande inte kommer att supportas av Google Wave, som mycket talar för kommer att bli stort. Bakslag för Microsoft och kanske en väckarklocka för många.

Google Chrome Frame - Google Code

Googles sätt att erbjuda Internet Explorer stöd för Google Wave är att installera Google Chrome (WebKit, samma renderingsmotor som i Safari) i IE. Jag hoppas inenrligen att fler sajter kommer att uppmuntra till det inom en inte allt för avlägsen framtid.

Write HTML and CSS quicker with with Zen Coding | 456 Berea Street

Zen Coding har jag installerat men inte riktigt fått nytta av än. Roger Johansson ger mig en känga för att jag borde kika på det mer. Note to self.

Varför enhetstesta -- anledning 1 « Olofs blogg

Början på en bra artikelserie om testdriven utveckling. Om du inte testat att köra testdrivet, gör det i ditt nästa projekt. Det kommer att ta längre tid än vanligt, men det kommer med stor sannolikhet att göra underverk för kodens kvalitet.

List of unit testing frameworks - Wikipedia, the free encyclopedia

Jag visste inte att det gick att enhetstesta ActionScript. Intressant, intressant ...

Pressmeddelande 2009-09-23

Så var den här. nya gp.se som är kronan på det verk vars arbete jag varit del av i nästan två års tid. Många tusen timmars HTML, CSS, JavaScript och kunskapsutbyte har det blivit. En lättnad och en stolthet.