Anders är en webbutvecklare och hårdrockare som gillar brädspel, kaffe och öl.

Detta är ett arkiverat inlägg, som importerats hit för referens. Det kan se konstigt ut och innehålla utdaterad information eller inaktuella åsikter.

madr.se uppmärksammar - vecka 40

Why Windows 7 Will Revolutionize Your Browser Testing

: Veckans länk helt klart. Jag har testar Betan och RC:n för Windows 7 och tycker att mycket av de tråkiga vibbar jag kände i Vista är åtgärdade. Den här artikeln presenterar hur en Windowsinstallation kan användas för att testa IE6, IE7 och IE8 - utan hack. Jag använder inte Windows sedan 2007 annat än just webbläsartestning, så detta är mycket goda nyheter. Jag står i beredskap för att köpa min första egna kopia av Windows och det känns som en bra investering. Vem kunde tro det?

5 Ways to Use Twitter to Kill Your Business

: När Twitter erövrade företagsvärlden ifjol skulle alla helt plötsligt börja twittra. Att twittra "dåligt" är dock värre än att inte twittra alls i många lägen då dåligt twittrande också framställer personen i dålig dager. Här är fem bra tips för att inte ska hamna i fällan. Personligen twittrar jag dryga dussinet gånger per dag om jag inte är AFK för mycket. Jag försöker att ge personlig prägel så gott jag kan och undviker RT-djungler och automatiska utskick. Framförallt, jag använder Tweetdeck istället för någon halvdan FF-plugin eller, Eru förbjude, webbpostningen.

Top 5 Ways To Screw Up When Using Social Media To Build Your Business

: Liknande ämne, gammal artikel som jag sörjer att jag missat. Sociala medier som den där ihopbuntade gruppen webbtjänster heter numera är till för att användas, och vet man inte hur det fungerar är det dags att lära sig nu - särskilt när karriären annars blir eller kan bli lidande.

Online YUI Compressor

: Applåd! Äntligen ett enkelt sätt att kombinera javascriptfiler smidigt, och dessutom med en av de absolut bästa minifier-scripten till buds. Funkar dessutom med CSS, ett stort plus. Den här kommer jag att få användning av många gånger.

Browser-specific CSS hacks « Paul Irish

: En superlista över alla hack, filter och otyg för att få specifika CSS-deklarationer att bara beröra vissa webbläsare. Många IE6- och IE7-klassiker här. Jag kände igen så gott som alla, men föredrar precis som skribenten en CC när det kommer till att skriva CSS eftersom det är IE som brukar vara undantaget. Om jag är tvingad att skriva till bara en fil föredrar jag stjärnhacken * html #foo{ font-size:500% } respektive *+html #foo{ font-size:500% } då dessa validerar. Jag har sällan behövt gå djupare än så.

Rubular: a Ruby regular expression editor and tester

: Bra att ha när ett Railsprojekt dras igång. RegExp räddar skinnet på en när man minst anar det - för mig skedde det senast i eftermiddags.

MetaSkills.net The Ultimate OS X Snow Leopard Stack For Rails Development - x86_64, MacPorts, Ruby 1.8/1.9, SQL Server, SQLite3, MySQL & More

: Ytterligare en länk i kategorin "kan bli bra att ha, skönt med allt på ett ställe".

Lorem 2: An all-around better Lorem experience.

: En vettig generator för Lorem sparar mer tid än många vågar föreställa sig. Den här kommer jag använda med glädje.

SpriteMe Demo

: Bra script för att generera sprites. Kommer bli en tidsbesparande uppgift för mig då jag är redigt trött på att knuffa, klistra och kopiera i Photoshop när jag arbetar med sprites.

Interesting CSS Quirks: Border-spacing

: Något jag visste om, men sällan fått riktig användning av. Redde ut litet saker jag själv misstänkte men aldrig tagit mig tiden att bekräfta. Kanske hjälper det någon med ett CSS-problem.

Introduction to CSS Shorthand [CSS Tutorials]

: Gammal klassiker men som dammet inte hunnit lägga sig på. Jag är nästan fanatisk på CSS shorthands och brukar i regel vara mycket sträng mot mig själv under arbetets gång. Även jag har mina fläckar dock, men det är ingenting som inte csstidy inte råder bot på.

Microsoft Slams Google Chrome Frame

: Kom igen nu Microsoft, bättre måste ni väl kunna än den där sörjan som inte är ett dugg bättre än er Jämförelse mellan IE8, Firefox och Chrome? Ni skämmer ut er fullständigt. Den här diskussionen får ni lov att ta, bättre förberedda i fortsättningen.

Twitter / Gustav Holmström: Det var alltså jag i insla ...

: Kul att se och höra Gustav Holmström i egen hög person. Var faktiskt ungefär vad jag föreställde mig.

Gör varje onsdag till en ny vana

: Då jag redan cyklar, går och åker buss in till mitt jobb var det här ett lätt beslut. Jag har dryga 6.5km till kontoret.

Bad Nested Code Could Hurt Your SE Rankings

: En kalldusch för de som fortfarande lever i ignorans för god semantisk uppmärkning och som är för lata för att validera sin kod. Det är dags att bryta vanan nu - det kan trots allt påverka era kunders sökmotorplacering, och för något sådant fånigt dessutom.

CSS3: To Infinity And Beyond! [CSS Tutorials]

: Den här typen av artiklar ger mig först flyktig glädje i ett halvt andetag. Oerhört häftigt och mycket roligt att Firefox ansluter sig till WebKit med avancerade CSS-deklarationer som t ex gradients. Sedan kommer tungsinnet och likgiltigheten, då IE inte lär ta åt sig det här på ett bra tag. Tills dess blir det fortsatt användning av bökiga tekniker som Sliding Doors och CSS-sprites, med bakgrundspositionering i all oändlighet.