Anders är en webbutvecklare och hårdrockare som gillar brädspel, kaffe och öl.

Detta är ett arkiverat inlägg, som importerats hit för referens. Det kan se konstigt ut och innehålla utdaterad information eller inaktuella åsikter.

Underkullen.se -- i väntan på Bilbo

Jag pratade om en sida om Bilbo redan för två år sedan i The Hobbit: får Catahya ett syskon nu?, i hopp om att föreningen Catahya skulle starta upp något stort och häftigt för att bevaka nästa generations Tolkienfrälsta.

Det blev inte riktigt som jag trodde, men likväl finns det nu en svensk sida som bevakar filmatiseringen av Bilbo. Under Kullen heter den, och jag har faktiskt varit med på ett hörn i utvecklingen av sidan.

Personen bakom sidan, Meril (även känd som ekorrvarg) har precis som mig flera förtroendeuppdrag på Catahya bakom sig och kände ett kall för Bilbos övervakning. Hon kan dock inte "koda", som det kallas av oinvigda, och insåg att hon behövde hjälp.

Jag tipsade henne om Drupal, Wordpress och Silverstripe, de CMS jag själv visste att jag skulle kunna bidra med kod till då de är PHP-baserade och går att drifta på samma webserver som den här bloggen. Efter litet lek föll Drupal i hennes smak, och på nästan ingen tid alls byggde hon upp sajten. Jag är imponerad av hennes driv och djärva stil och kan bara grattulera för en bra sajt!

Jag bidrog med ett par timmars CSS-arbete, som främst gick ut på att byta ut litet typsnitt och ändra sidhuvudet utifrån ett befintligt tema i Drupal (Garland). Några HTML-ändringar gjordes också för att utseendet skulle bli som hon önskade.

Det här är min första sida i Drupal, och min bild av systemet är att det är kraftfullt och välstrukturerat. Det var ingen söndagsutflykt att jobba i mallarna, men då läste jag å andra sidan inga manualer innan jag började.

Drupal kommer jag att jobba med igen, det har jag på känn! Under Kullen kommer bli kul att växa i.