Anders är en webbutvecklare och hårdrockare som gillar brädspel, kaffe och öl.

Detta är ett arkiverat inlägg, som importerats hit för referens. Det kan se konstigt ut och innehålla utdaterad information eller inaktuella åsikter.

Lästa böcker 2009

 • The Pragmatic Programmer

  En bok som förändrade mycket av mig själv som programmerare, precis som det gjort för så många andra. Rekommenderas till alla som jobbar med kod och i projekt av olika storlekar.

 • The Art & Science of JavaScript

  Rolig och blandad läsning från duktigt folk. Särskilt kapitlet om metaprogrammering gav mig viktiga insikter om JavaScript som jag haft nytta av mer än en gång under året. Det är också intressant att läsa om <canvas>, som förhoppningsvis ger vektorgrafik en ärlig chans.

 • Getting Things Done: Hur man uppnår stressfri produktivitet

  Många menar kanske att detta inte är en "bok". Oavsett är detta vad som fick mig att ta ställning till GTD. Jag har under hösten följt tipsen, och kommer under 2010 att gå all-in då jag redan nu upplever en märkbar förändring till det bättre.

 • Locke Lamoras lögner

  En lovande fantasy-författares debutroman. Rätt stämning, dialogerna har rätt knorr och tjuvyrket känd från de flera rollspelsvärldar får rättvisa. Första delen i en trilogi, och jag har stora förhoppningar om den.

 • High Performance Web Sites

  Samma fjorton regler som i YSlow, men i bokform och mer i detalj som jag uppfattar det. Boken är anpassad som handbok/referens och bör ligga på varje anständig utvecklares skrivbord i driftsättningstider.

 • Simply Rails 2

  Äntligen, Äntligen började jag med Rails. Det tog mig tyvärr tre år att sätta igång, och jag kunde inte börjat i en bättre ände. Suverän bok som bör passa alla utan förkunskaper. Då jag själv utvecklas mot TDD kunde jag glädjas åt hur otroligt väl igenomtänkt Rails är för ändamålet.

 • Bilbo

  Tredje gången gillt. Lika magisk som förra gången. Jag avgjorde att det var hög tid att läsa den i god tid innan filmerna har premiär för att hålla flaggan i topp.

 • Build Your Own Ajax Web Applications

  Gäsp, gäsp. Till bokens försvar är den från 2006.

 • Everything You Know About CSS is Wrong!

  En bok som jäktades ut och fick en fet, rödfärgad titel för litet mer än ett år sedan. Litet väl dramatiskt sett till innehållet, men likväl är det intressanta tider vi lever i. Personligen uppmuntrar jag redan särbehandling för webbläsare som halkat efter och håller mig gärna uppdaterad. Det har ännu ej dykt upp ett projekt som är lämpligt för CSS tables, men det hindrar mig inte från att sluta leta.