Anders är en webbutvecklare och hårdrockare som gillar brädspel, kaffe och öl.

Detta är ett arkiverat inlägg, som importerats hit för referens. Det kan se konstigt ut och innehålla utdaterad information eller inaktuella åsikter.

Översikt av projekt med css3 och html5

Det händer ibland att jag snubblar över sidor på nätet som tar andan av mig. En av dessa sidor är Arrivals hos Cultured Code. Det är en enkel presentation där företagets produktcykler rapporteras. Det är snyggt, enkelt och minimalt. Det är framförallt något jag själv skulle vilja göra. Som för att öva mig själv mer på vendorprefix (eller dess mer hypade namn: css3) tog jag mig därför ann att skriva något liknande, med följande riktlinjer för utmaningens skull:

  • html5-markup, rimligt krav på semantik.
  • Inga css-bilder.
  • OOCSS-filosofin applicerad.
  • Hårdkodad uppdatering, men med en öppen dörr till en framtida CMS-anpassning.

Bygget finns att beskåda på madr.se/overview. Det är en del css-gradients och en orgie i text-shadow, men koden blev ändå lagom lång och hanterbar. Ta en titt i cssfilen overview.css för att se vad som händer (filen core.css gör i det stora bara en html5 css reset). Kul uppgift. Sådana ska jag se till att göra fler då det är ett roligt sätt att tämja sina gränser och utforska allt godis vi får med vendorprefix. Tanken är att jag ska använda det för min egen del då jag länge saknat något ställe där jag kan berätta för "andra" vad jag gör framför datorn som inte är jobb. Somliga kan få mer nytta av det än andra, givetvis.