Anders är en webbutvecklare och hårdrockare som gillar brädspel, kaffe och öl.

Detta är ett arkiverat inlägg, som importerats hit för referens. Det kan se konstigt ut och innehålla utdaterad information eller inaktuella åsikter.

Hägrans nya sajt i Radiant CMS

Jag är ett ganska nyblivet fan av Ruby on Rails, och har ett antal parallela projekt igång för att lära mig dess olika styrkor. En av dessa är Radiant CMS, som är ett effektivt CMS vars främsta styrka är dess enkelhet och dess filosofi om plugin och extensions.

Jag gillar Radiant. Hägrans nya sajt, som innehåller en blogg och några statiska sidor bygger på det, och det tog mig mindre än fyra timmar från installation till driftsättning att skapa sajtens innehåll och tema. Det är ett godkänt betyg och borde ge en hint om hur lättjobbat Radiant är.

Jag har redan nu hittat flera lovande plugins också på Radiant Extension Registry. Det känns mycket genomtänkt och lovande.

Radiant har ett antal PHP-kloner, exempelvis Frog CMS och Wolf CMS. Om Ruby är en omöjlighet eller helt enkelt är oönskat till förmån för det mer traditionella PHP kan jag rekommendera någon av dessa. Jag har kikat på dem, och de är följer i stort alla konventioner från Radiant.