Anders är en webbutvecklare och hårdrockare som gillar brädspel, kaffe och öl.

Detta är ett arkiverat inlägg, som importerats hit för referens. Det kan se konstigt ut och innehålla utdaterad information eller inaktuella åsikter.

CSS3Please som TextMate bundle

CSS3 är aktuellt just nu. Med alla vendor-prefixes som krävs idag är det inte så kul - om man inte råkar använda TextMate.

Textmate? Precis som Firefox, jQuery och Wordpress kör TextMate med framgångskonceptet att kombinera en enkel, god grund med ett löjligt rätt plugintänk. I TextMates fall heter det Bundles. Bundles kommer som paket med smarta och enkla små finurligheter som gör saker enklare.

De som försöker lära sig CSS3 har garanterat bråkat en del med vendor prefixes. Situationen just nu är rätt extrem, och ppk valde till och med att skriva Vendor prefixes considered harmful.

Några smartskallar har dock ansträngt sig för att göra eländet mer uthärdligt, med resultat som exempelvis CSS3 please! eller Westcivs tools. Principen är enkel: generera den krångliga CSS-koden med WYSIWYG-verktyg istället för att själv försöka skriva den.

Och nu har smartskallarna gjort en CSS3 Please! bundle för oss TextMate-fans. Kan man bli annat än glad?

Själv har jag en del SASS-mixins som jag hade tänkt dela med mig av när andan faller på, men med den här förträffliga bundlen känns det direkt överflödigt.

Tack, tack, tack!