Anders är en webbutvecklare och hårdrockare som gillar brädspel, kaffe och öl.

Detta är ett arkiverat inlägg, som importerats hit för referens. Det kan se konstigt ut och innehålla utdaterad information eller inaktuella åsikter.

Att designa ett eget tema i Posterous

Jag påbörjade för en tid sedan ett eget tema i Posterous. Det är ett projekt jag tills vidare lagt på is av olika skäl som jag hade tänkt ta upp här.

Dokumentationen för utvecklare är tunn

Jag drar inte eventuella externa resurser över samma kant, men Posterous egna dokumentation är inte särskilt utförlig. Det finns en referens, men mycket litet står om hur den faktiska HTML-koden ser ut när den genereras. Vidare hade jag uppskattat mer testfall för att garantera välskriven och heltäckande CSS.

Målet med att utveckla ett tema för Posterous och den typen av tjänster är för mig att släppa det till allmänheten, och kan jag bara testa mot min egen sajt i produktion blir det svårt att täcka alla användningsfall.

Den genererade HTML-koden är undermålig

Även om mitt tema vid uppladdning validerar i XHTML 1.0 Strict eller HTML5 lägger Posterous in rätt mycket extra kod. Valideringen behöver nödvändigtvis inte äventyras, men i standardtemat för Posterous ser det ut såhär:

40 Errors, 13 warning(s)

Den extra koden laddar även in JavaScript, vilket imponerar föga.

Hur vet jag då att dessa är inlagda av Posterous och inte mig? Jo, för att jag som skapar temat inte får använda JavaScript.

Javascript is not enabled on Posterous pages for security reasons. We'll be introducing ways you can add your own javascript widgets soon.

CSS uppmuntras att bädda in snarare än hålla externt

Posterous erbjuder ingen uppladdning av CSS-filer. Det ger två val: att lägga filen någonannanstans själv, förslagsvis Dropbox eller att lägga CSS i ett STYLE element.

Posterous dokumentation utgår ifrån det senare fallet, dessvärre.

Sammanfattningsvis

Jag har temat kvar och har litet design kvar till en regnig dag, men det är högst troligt att det inte hamnar i ett tema på Posterous. Måhända blir det ett Wordpress-tema istället, där jag får litet mer kontroll över slutresultatet.