Anders är en webbutvecklare och hårdrockare som gillar brädspel, kaffe och öl.

Detta är ett arkiverat inlägg, som importerats hit för referens. Det kan se konstigt ut och innehålla utdaterad information eller inaktuella åsikter.

Notiser med CSS3 animationer och litet JavaScript

Notiser ett av många sätt att återkoppla till en användare i webappar. Historiskt sett har detta hanterats med JavaScript, t ex jQuery-plugins: 6 jQuery growl-like notification systems.

Som en övning för att lära mig det urmärkta verktyget CSSDesk tog jag mig ann uppgiften att skapa notiser. Jag ville testa lyckan med enbart css3 Animationer för att hantera presentationen. Då jag är av åsikten att CSS inte ska hantera för mycket beteende (läsvärt: Behavioral Separation), och för att kunna köra en vettig demo, insåg jag att det behövdes litet JavaScript.

Resultatet presenteras som en JSFiddle, ett annat utmärkt verktyg för övrigt.

Jag är på det stora hela nöjd. Det är i CSS-filen animationen konfigureras, och detta är förstås öppet för diskussion. Jag tycker dock att det är en separation av presentation och beteende som jag kan leva med.

Tråkigheter finns dock i min lösning. Den främsta är att min lösning kör en replaceChild för varje ny tooltip. Jag hade föredragit att kunna köra en "rewind" av animationen.

Jag hade även gärna lagt in kod direkt i inlägget, eller till och med bäddat in JSFiddle här, men Posterous ogillar tydligen JSFiddles inbäddningskod dessvärre.