Anders är en webbutvecklare och hårdrockare som gillar brädspel, kaffe och öl.

Detta är ett arkiverat inlägg, som importerats hit för referens. Det kan se konstigt ut och innehålla utdaterad information eller inaktuella åsikter.

Tre uppskattade nyheter i HTML5 Boilerplate 2.0

Version 2.0 av http://html5boilerplate.com anlände idag, och jag har nyss avslutat läsningen av release notes från Skaparen Paul Irish i HTML5 Boilerplate hits 2.0! samt HTML5 Boilerplate is 2.0!

Att välja ut tre saker som särskilt uppskattade är mycket svårt -- H5BP har mycket rörelse, särskilt i och med en sådan här stor release. Men hur som helst.

Normalisering istället för resets

Avsevärt bättre än tidigare CSS resets. Det är nu påbjudet att normalisera enligt det unika projektets förutsättningar snarare än att förlita sig på en alldeles för generell reset. Det sparar bytes och gör inget som inte efterfrågas.

Inbyggda lints i byggscriptet

CSSLint, JSHint och JSLint. Allt det där jag idag gör i ett separat steg kan jag nu göra i förbifarten i samma verktyg. I övrigt har otroligt mycket hänt med byggscriptet åt det bättre, så att välja var inte lätt.

Bättre hantering av gamla webbläsare

IE6-användare påbjuds att installera Chrome Frame och jag behöver inte göra något, lysande. IE6-8 buntas numera ihop som en mer enkel grupp, ´.oldie´, istället för separat hantering, ett mycket viktigt steg som jag ser det då det uppmuntrar till att åtgärda påträffade problem litet mer grundligt än att "snabbfixa".

Snabbt och enkelt, det var mina favoriter. Vilka är dina favoriter i H5BP 2.0?