Anders är en webbutvecklare och hårdrockare som gillar brädspel, kaffe och öl.

Detta är ett arkiverat inlägg, som importerats hit för referens. Det kan se konstigt ut och innehålla utdaterad information eller inaktuella åsikter.

Vägval

Kanske är det för att Steve Jobs avgår. Kanske är det på grund av att hösten ligger på. Oavsett så kommer jag nu att byta inriktning för madr.se, till ett sätt som faktiskt kan ses som ett sorts avsked. Jag är i ett vägskäl och har nu gjort ett val.

Jag kommer härmed att sluta blogga på madr.se, där blogga innebär att skriva längre texter som inte är länksamlingar. Jag har flera påbörjade utkast i min mailbox (detta är trots allt Posterous), men har aldrig varit motiverad att slutföra dem. Anledningen till detta är att jag inte längre har samma behov av att uttrycka mig i skrift om de ämnen madr.se alltid avsett behandla.

Med det sagt, så har jag sedan ett halvår tillbaka kört Värt att uppmärksamma. Dessa länksamlingar, som är ren omvärldsbevakning, är de mest uppskattade inläggen bloggen publicerar. Jag får sporadiskt uttryckliga tack för att jag formulerar min omvärldsbevakning som länksamlingar. Madr.se kommer därför, likt Daring Fireball, enbart att ägna sig åt omvärldsbevakning från och med nu.

Jag lämnar därför madr.se dom huvudsaklig webbplats, som varit med mig i snart fem år. Då jag har annat jag vill skriva om kommer en ny blogg troligen att startas i framtiden. För min publik på madr.se, däremot, tänker jag fortsätta publicera de inlägg som mina läsare uppskattar mest.

Jag avslutar helt detta inlägg med litet nostalgi.

Bloggen startade Januari 2007 ur ett experiment med syfte att lära mig PHP. Den egenutvecklade kodbasen underhölls fram tills april 2009 och övergavs för Wordpress i juni 2010. I november 2010 migrerades bloggen slutligen till Posterous där den nu ligger.

Den ursprungliga kodbasen ligger på GitHub av nostalgiska skäl och för att jag ser det som en självklarhet att ge tillbaka kod till mitt forum.