Anders är en webbutvecklare och hårdrockare som gillar brädspel, kaffe och öl.

Detta är ett arkiverat inlägg, som importerats hit för referens. Det kan se konstigt ut och innehålla utdaterad information eller inaktuella åsikter.

Värt att uppmärksamma, vecka 17

 • Performance & Security for Any Website | CloudFlare | Home
  Ännu en tjänst för prestandaoptimering som vet vikten av en sexig presentation, via @plindberg
 • 5 Great Mac Tools for Designing Apps: Apple News, Tips and Reviews «
  En trevlig lista över bra verktyg, via @osserpse.
 • Stubbornella » Blog Archive » Our (CSS) Best Practices Are Killing US
  Ja, vi är faktiskt där. Jag tillhör gamla skolans webbstandardistor och har flera gånger senaste åren fått äta upp saker jag kämpat för att förmedla, och istället tvingats omskola mig för att inte gå under av den "bra" kod som nu hemsöker mig likt ett spöke. (I ett utkast har jag själv påbörjat ett inlägg liknande detta. Känns tryggt att veta att Nicole Sullivan känner samma frustration.)
 • Adactio: Journal---Content First
  Underbart inlägg av Jeremy Keith som fortsätter kämpa för att innehållet inte ska glömmas bort. Jag tror likt honom att vi håller på att lämna tiden med olika kontexter och olika ändamål bakom oss. Av min egen erfarenhet har innehållet glömts bort av många större brancher när dessa tar fram stora plånboken för att utveckla sina webbplatser. Man har länge intalat sig att vissa lösningar funkar, utan att egentligen fått rätsida på vad ursprungsproblemet är.
 • Setting CSS3 Border-Radius with Slash Syntax » SitePoint
  Snedstrecket vid deklaration av border-radius är för många något av en överaskning, även för mig fram tills tidigare i våras. Det kan bli ett kraftfullt verktyg och ännu ett argument för att hålla Photoshop eller PixelMator stängt.
 • How to Create CSS3 Paper Curls Without Images » SitePoint
  Det här är på inget sätt något nytt, men genomgången är välskriven. Lägg särskilt märke till kommatecknet i box-shadow.
 • inuit.css---cooler than a polar bear's toenails...
  Vad som gör att jag kommer att rekommendera OOCSS framför denna och andra "ramverk" är att CSS-orienterade sådana överlag fokuserar på någon sorts bibliotek snarare än ett komplett utvecklingsförfarande i form av dokumentation och väl genomförda bestämmelser. Om det är ett bibliotek som efterfrågas, rekommenderar jag istället att konvertera biblioteket till SASS/Less och köra det spåret, för att bespara projektet från en gigantisk samling klassnamn som i slutändan bara blir överflödiga bytes att hämta.
 • 10 saker att tänka på vid skapande av API | Entreprenör Jonas Lejon
  Sakligt och snusförnuftigt inlägg med en lista över saker att ha i åtanke vid skapande av API:er.
 • Spine
  jag skulle testa denna före Backbone av den enda orsaken att Spine arbetar med prototyp-arv och därmed borde utnyttja the good parts av JavaScript bättre. Jag blir inte förvånad om en artikel som jämför Backbone och Spine riktigt grundligt dyker upp förr eller senare.
 • DOM, HTML5, & CSS3 Performance « Paul Irish
  Paul Irish levererar i vanlig ordning. Jag kan dock inte hjälpa det: jag störs av att det florerar allt mer viktig information via videos och slides framför välskrivna artiklar. Detta är självklart ett lyxproblem, och jag vill verkligen inte klanka ner på alla som gör ett fantastiskt jobb som föreläsare, men för mig som gärna skummar igenom inkorgen vid kafferaster mellan produktiv tid, känns 30 minuter för ett youtube-klipp som en stor uppoffring.
 • Stubbornella » Blog Archive » Automating CSS 3 Gradients
  Förutom att det här är ett riktigt bra verktyg, så gestaltar hela inlägget om hur oerhört effektivt det går att påverka och hjälpas åt för att lösa problem via sitt nätverk. Jag är beredd att gå i god för att dessa lösningar inte hade varit möjliga att vaska fram såhär fort på tiden innan GitHub och Twitter.