Anders är en webbutvecklare och hårdrockare som gillar brädspel, kaffe och öl.

Detta är ett arkiverat inlägg, som importerats hit för referens. Det kan se konstigt ut och innehålla utdaterad information eller inaktuella åsikter.

Adobe gör det svårare att få flash till Android

Det finns många sidor av det här. Dels har vi Apple ställningstagande som numera är en klassiker, som i grund och botten ser framåt. Jag känner dock för de grupper där flash fortfarande är det enda alternativet för ett gott resultat, t ex strömning av sportsändningar pch Play-tjänster med subtitles.

Jag tror att utvecklingen går för fort framåt just nu. Anledningen till att strömmande media ligger kvar på flashlösningar är inte av ondo, utan för att "HTML5" inte är redo att ta över ännu.

Mina erfarenheter av video och högupplösta bildspel är allt annat än njutbart. Jag kan inte gå i god för framtidens tekniker riktigt ännu då de inte håller måttet i dagsläget. Att alla bråkar om codecs och annat hämmar dessutom utvecklingen. Webbläsarna behöver mer tid och enighet innan flash helt kan dödas.

Så på det viset är Adobes ställningstagande en aggressiv taktik, en blåslampa mot de som ansvarar för att "fixa" alternativen.