Anders är en webbutvecklare och hårdrockare som gillar brädspel, kaffe och öl.

Detta är ett arkiverat inlägg, som importerats hit för referens. Det kan se konstigt ut och innehålla utdaterad information eller inaktuella åsikter.

Drupal, Epi, Wordpress och E-delegationen

Vi har haft Drupal i cirka två och ett halvt år och den lösning vi har har inte varit helt stabil. Bland annat har filer försvunnit och opublicerade artiklar har gått ut i RSS-flödet. Vi är sex personer som arbetar på kansliet och vi ägnar cirka 2-4 timmar per vecka till att uppdatera och utveckla webbplatsen.

via feedback.edelegationen.se

Det här är ett redan fattat beslut, vilket är bra jävla sorgligt.

Min åsikt, även om det knappast spelar roll: nej, Det är inte ok att slänga 285 + 65 kkr på att byta ett system som ska avvecklas 2014, bara för att redaktörer som arbetar 2-4h i veckan inte trivs med systemet och några till synes enkla buggar finns.

Hade E-delegationen istället gett ett kompetent team ett par dagar med full åtkomst så hade Drupal blivit så "stabilt" som de önskar. Lägg dessutom till litet utbildning (som redan föreslagits) så hade några 100k i skattepengar kunnat besparas.

Helt onödigt och faktiskt till och med omdömeslöst. Det kan jag dessutom säga utan att behöva påpeka den rent moraliska vidrigheten att som myndighet överge ett system byggt på öppen källkod till förmån för ett helt slutet.

Uppdatering 15/2 01:05: En utredning har tydligen konstaterat att det skulle kosta 350 kkr att uppgradera och fixa Drupal. Jag är inte lika skeptisk längre, men verkligen inte helt övertygad.