Anders är en webbutvecklare och hårdrockare som gillar brädspel, kaffe och öl.

PHP-beroendet

Marco Arment:

I wrote Tumblr, Instapaper, and Second Crack in PHP. I continue to use it because I know it extremely well, it’s very easy to use and deploy, and it’s nearly maintenance-free on servers. When you’re a programmer forced to also be your own sysadmin, that’s very attractive. But I hate it. It’s limited, often clunky, outdated, and deeply flawed.

Varken ett försvar eller en attack mot PHP. Skönt att se något liknande detta då jag tycker PHP har fått litet väl mycket kritik på sistone; det är inte som att någon av alla klagovisors innehåll är direkta nyheter i ett språk som har så många årsringar.

Personligen har jag slutat med PHP i min egna projekt då jag sedan ett par år känt att det är dags att bredda vyerna. Jag spenderade litet över ett år åt att bli bekväm med Ruby, och sedan våren 2012 gör jag samma resa med Python.

Det är en nyttig vana för att inte fastna i det beroende som nämns här. PHP var för mig en gång i tiden den förbättring jag eftertraktade efter ett par års slit med VBScript/ASP. PHP är däremot inte så spännande numera och jag vill utöka min egen kompetens.

Wordpress, Drupal och SilverStripe lär dock inte försvinna på ett tag, så PHP överlever ett tag till.