Anders är en webbutvecklare och hårdrockare som gillar brädspel, kaffe och öl.

Detta är ett arkiverat inlägg, som importerats hit för referens. Det kan se konstigt ut och innehålla utdaterad information eller inaktuella åsikter.

Värt att uppmärksamma, vecka 14

 • Adaptive Images in HTML
  Det här är riktigt smart. Börja med mobie first, låt ett script sätta en cookie, och skriv en getter istället för att länka till en statisk bild. Bland de bättre idéer jag sett.
 • Responsive Web Design in Sass: Using Media Queries in Sass 3.2 - Intermediate
  Många trevliga nyheter i 3.2 för oss som använder SASS. Jag föredrar dock att skapa CSS media queries för hand tills vidare då det inte riktigt kompileras till bra kod ännu. 3.3 lär lösa en del, föreställer jag mig.
 • In defense of reinventing wheels | Lea Verou
  En av kommentarerna belyser träffsäkert skillnaden mellan att uppfinna på nytt och att reproducera existerande. Jag tror det kommer att bli mer och mer modulärt tänk i verktygen vi väljer, och jag kan inte vänta en dag för länge på att slippa dras med ett par 100KB i bagage "utifall att".
 • A List Apart: Articles: Dive into Responsive Prototyping with Foundation
  Foundation blir nästa labb. Twitter Bootstrap har varit till stor belåtenhet hittills.
 • Paying attention to content hierarchy across screen sizes | Stuff & Nonsense
  Bra reflekterat och pragmatisk lösning för banner-bilder i Responsive Design. Missa inte heller kommentarerna.
 • ryanfunduk.com » Our Culture of Exclusion
  Jag har alltid haft en magkänsla som hållit mig borta från konferenser av olika slag, men jag tycker likväl det är sorgligt att få bekräftat att konferenser och andra sociala sammanhang där yrkesmän träffas och utbyter erfarenheter dessvärre färgas så av drickande. Jag har själv inga som helst problem med att själv bli litet mer avslappnad eller andra drickande människor, men i slutändan åker jag inte hundratals mil för en dyr peng enbart för att kröka. Det gäller såväl hårdrocksfestivaler som webbkonferenser.