Anders är en webbutvecklare och hårdrockare som gillar brädspel, kaffe och öl.

Några guldkorn ur de arkiverade Posterous-inläggen på madr.se

När jag sommaren 2012 började blogga med Django valde jag att låta min Posterous-blogg ligga kvar. Tanken var att ha ett arkiv över gamla inlägg skrivna 2007-2012 då flera av inläggen migrerats alldeles får många gånger mellan alldeles för många CMS.

För att göra det extra smidigt använde jag API:et för att få ut lista på alla permalänkar. Dessa lade jag in i mina urls i Django för att göra 302-redirects till arkivet.

Vad jag inte räknade med var dock att Posterous skulle stängas ner komplett. Naiv som jag var trodde jag att innehåll levde för evigt på Internet. Posterous erbjöd mig däremot att ladda ner innehållet först, vilket jag givetvis gjorde.

Mitt bloggarkiv blev därmed offline, i form av en zip-fil på mitt Dropboxkonto.

I dagarna blev jag litet nostalgisk och slängde upp Zip-filens innehåll på Amazon S3, varvid arkivet nu är online igen på http://madrse.s3.amazonaws.com/old/index.html.

Här är några av mina favoriter:

Teknik

  • Därför använder jag Mac istället för en PC med Windows eller Linux (19 augusti 2009)
    Varför jag (och så många andra kreatörer) använde Mac utan att sakna Windows och Linuxbaserade OS. Detta var på tiden innan iOS kom och krävde Macs för att koda appar.
  • Jag skulle ha nytta av en iPad (28 januari 2010)
    Apple iPad var nyintroducerad och teknikcommunityts habegär var gränslöst. Jag resonerade här med mig själv om jag verkligen skulle ha nytta av en padda eller inte. Jag skaffade en padda samma vår och detta ledde så småningom till att jag slutade med laptop hemma.

Sociala nätverk och trender

CSS

JavaScript

Internet Explorer och Microsoft

Webbstandarder från förr