Anders är en webbutvecklare och hårdrockare som gillar brädspel, kaffe och öl.

Framsteg i Dota 2 juli-september 2015

Detta är en summering av mitt spelande i Dota 2 från juli till september 2015. Siffror och statistik baserar jag på min profil på Dotabuff.

Fördelat över 56 hjältar spelade jag 122 matcher i pubs när jag inte övade mot bottar eller såg repriser/turnéringar[1]. Min win rate stannade på 46% (57 vinster, 65 förluster).

Mina mest spelade hjältar 28 september 2015:

HjälteMatcherWin rate
Legion Commander837%
Techies757%
Omniknight650%
Slark666%
Bounty Hunter520%
Earthshaker580%
Slardar540%
Undying540%
Crystal Maiden475%
Winter Wyvern475%

Tre matcher: Bane, Bristleback, Enigma, Lina, Nature's Prophet och Tiny.

Två matcher: Abaddon, Axe, Dark Seer, Dazzle, Gyrocopter, Leshrac, Tusk, Ursa och Witch Doctor.

En match: Ancient Apparition, Bloodseeker, Brewmaster, Broodmother, Clinkz, Disruptor, Elder Titan, Faceless Void, Huskar, Keeper of the Light, Kunkka, Luna, Magnus, Ogre Magi, Outworld Devourer, Phantom Lancer, Shadow Demon, Shadow Shaman, Silencer, Skywrath Mage, Storm Spirit, Sven, Templar Assassin, Terrorblade, Tidehunter, Timbersaw, Treant Protector, Troll Warlord, Vengeful Spirit, Windranger och Zeus.

Månadsöversikt

MånadVinster / Förluster (Abandons)Skillnad[2]
Juli 201520 / 31 (0)11
Augusti 201529 / 29 (0)0
September 20158 / 5 (0)-3

Tröttsamt och förlustfyllt

Q3 var en tråkig upplevelse. Efter Q2 försökte jag att varva ner på Dota 2-spelandet i hopp om att försöka vända en lång period utan winning streaks genom att spela mindre matcher. Detta visade sig inte hjälpa särskilt mycket.

Den sista dagen i juli hade jag en dag där jag spelade sju matcher, varav alla var förluster. Efter detta bestämde jag en ny regel: vid två raka förluster, inget mer Dota 2 den dagen.

Augusti månad startade efter detta med ytterligare fyra förluster utspridda över ett par dagar. Detta gjorde att jag fick ett nytt rekord för långst loosing streak: 11 matcher.

Jag var supernöjd med 50-50 i augusti: det var röda siffror som jag tog mig till noll på, upprepade gånger. När jag i september månad fick tre vinsters marginal valde jag att inte spela mer Dota 2 den månaden bara för att för en gångs skull få en månad med gröna siffror.

The International 5

Jag kikade på Ti5 då detta var under min semester. Några saker:

  • Team Secret åkte ut tidigt. Alldeles för tidigt. NaVi levererade inte i år heller, detsamma kan sägas om Fnatic: ska aldrig MuShi få en finalmatch?
  • Grattis EG! Ett av mina favoritlag vann över alla kinesiska lag som, precis som vanligt, var superstarka. De körde Techies. :)
  • Största överraskningen: CDEC. De ägde verkligen alla och körde som en ångvält hela vägen fram till finalen, med start från andra chansen-kvalificeringen!

Inför Q4

Mitt främsta mål i Q4 är att säkra att år 2015 blir ett år där jag utslaget på hela året vann mer än förlorade. Detta tänker jag göra genom att spela lagom mycket och anstränga mig för att drafta bra i alla matcher - det lär bli support och tank för min del, då det är i dessa roller jag levererar mest värde till mitt lag.

Jag kommer även att spela avsevärt mer ranked de gånger jag söker själv.


  1. Inkluderar ej mina abandons eller helgspel: 0 respektive 24 matcher. Till helgspel räknas matcher av typen All Random Deathmatch, Ability draft och ett gäng säsongs- eller evenemangsbundna matchtyper. Roligt men inte statistikgrundande.

  2. Negativa värden innebär att det var fler vinster än förluster, och positivt tvärtom. Detta används främst för att visa framsteg mot 50% win rate.