Anders är en webbutvecklare och hårdrockare som gillar brädspel, kaffe och öl.

Lästips om webbutveckling: 2015, Vecka 2

Verktyg

 • Favicon Generator. For real.
  Verktyg som utifrån en högupplöst bild genererar alla varianter av favikoner inklusive dess HTML-kod. Bör spara minst en timme per sajtprojekt som kan användas till något roligare.
 • Introducing HTML Inspector
  Kanske är detta det verktyg vi väntat på som hjälper oss författa HTML liknande CSSLint för CSS och JSLint för JavaScript? Det finns som npm-paket iaf, så jag kommer experimentera med Gulp för att automatisera.

CSS Flexbox

Ja, Flexbox är helt jävla sjukt otäckt. Jag håller krampartat fast vid floats då de aldrig sviker, samtidigt som jag inser att det snart är slut på argument för att inte börja använda mer moderna och ändamålsenliga ting.

JavaScript

Produktivitet

Design och inspiration

Internet Explorer och IE.next

 • A new Microsoft browser?
  Jag gillar det här, då det visar en god vilja från Microsoft. Produktnamnet "Internet Explorer" har ett alldeles för illasmakande arv. Jag ogillar det också, det det kommer bli ytterligare en webbläsare på marknaden att räkna med - dessutom för en traditionellt sett oteknisk användarbas.
 • IE test VMs on modern.IE get a refresh
  Inte alla vet att Microsoft ger bort virtuella maskiner med olika versioner av IE gratis. Dessa är nu uppfräschade - hämta hem de nya omedelbums! Och kör du fortfarande med egna virtuella maskiner bara för att testa i IE? Släng dem!

Backend-orienterat

Wordpress

Användbarhet och kundnytta

Bonus: Duet Display, som låter en iPad (eller en iPhone) agera som en extra skärm. Typiskt användningsområde: Testa retinagrafik i appar eller på webbplatser.

iPad som extra skärm med Duet Display