Anders, september 2018.

Anders är en webbutvecklare och hårdrockare som gillar brädspel, kaffe och öl.

2015, året som gick

Ännu ett år är avslutat, varvid det är lägligt att skriva litet om de 12 månader som gått. Jag tänker huvudsakligen hålla mig till ämnet webbutveckling och programmering, men tänker också skriva övergripande om den privata sfären.

Tekniker jag älskat under året

Precis som förgående år körde jag 2015 full-stack. Jag har inte kodat så mycket som jag ville, men jag har provat en massa nytt. Python är mitt fortsatta go-to, även jag tolererar Node.js och även börjat intressera mig mer för Go.

Linux

Jag bytte under året till Elementary Freya, men konstaterade snabbt att distron inte lät mig vara en vanlig användare. Jag vill vara kreatör, inte sysadmin.

Jag bytte därför tillbaka till Arch, och köpte i slutet av året en ny dator som också fick Arch. Jah har gjort ett byte från GNOME till Cinnamon och är mycket nöjd, då Cinnamon ï mitt tycke gör ett bättre jobb att inte vara så skamligt likt Mac OS X, vilket GNOME tycks eftersträva.

Dota 2

Jag satte nya rekord gällande mitt commitment till Dota 2. 2015 spelade mer matcher än någt annat år. Utdelningen var dock långt ifrån vad jag tänkt.

Sammanfattningsvis är Dota 2 inte lika kul längre som det tidigare var. Ett av mina löften till mig själv under deta nya året är därför att spela avsevärt mindre Dota 2.

AFK

Lästa böcker

2016

Måtte 2016 bli ett bättre år. 2015 hade ytterst litet av positiv karaktär för mig personligen.

Jag vill läsa fler böcker, helst skönlitteratur. Jag vill träna mer, äta bättre och må tipptopp. Jag vill minska mitt Dota 2-engagemang.

Jag vill koda mer Python, helst Python 3. Bygga mer med Flask och Django. Arbeta med HTTP API:er och nativa gränssnitt: jag ska lägga mer tid på Titanium för Android och iOS, samt koda mer PyGObjects.

Jag vill spela in mer musik.