Anders är en webbutvecklare och hårdrockare som gillar brädspel, kaffe och öl.

Diamond Head - Am I Evil #bl06

Som jag tidigare skrivit om har jag ett roligt projekt pågående: att äga alla låtar i spelet Brütal Legend äldre än 1990 på vinyl, där det är möjligt.

#7: Diamond Head - "Am I Evil", från Am I Evil (1987)

Diamond Head bildades 1976 i England och anses i efterhand vara en av pionärerna inom NWOBHM. De släppte ett gäng skivor och splittrades för första gången 1985, för att sedan återförenas och splittras igen några gånger. Det är under den första tiden av inaktivitet som samlingsalbumet "Am I Evil" släpptes.

"Am I Evil" är en låt från debutskivan "Lightning to the Nations" (1980) men har spelats in i flera versioner, där Metallicas cover troligtvis är den som är den mest kända. I Brütal Legend användes den version som släpptes på samlingsalbumet, vilket är en nyinspelad version av bandet själva. Personligen är detta min favorit av de versioner jag lyssnat på.

Omslaget är så fint att det knappt ens går att beskriva. Färgsättningen, motiven, bandlogon ... ren hårdrockskärlek! Det är den här typen av omslag som var inspiration till hur Brütal Legends "Age of Metal" designades.