Anders är en webbutvecklare och hårdrockare som gillar brädspel, kaffe och öl.

Du vill ha en Rockstjärna, men förmodligen behöver ni en Roadie

En av mina mest reciterade artiklar någonsin är You Don't Want a Rock Star. You Want a Roadie, som står sig bra trots att den publicerades 2014.

Detta är en genomgång av de fem punkterna på svenska. Dessa fem punkter beskriver varför ni vill ha en Rockstjärna, men egentligen behöver en Roadie.

Ego vs Team

Rockstjärnor bryr sig om att vara bäst, om att vara nummer 1, och deras arbetsgivares affärer är aldrig nummer 1. Rockstjärnor är måhända i band, men när strålkastarljuset tänds är det bäst att de lyser på Rockstjärnan. De vill klättra på stegen hårt och snabbt, och har ambitionen för det. Att anställa en Rockstjärna är alltid förenat med risken att de snabbt klättrar upp i leden över sin position, eller helt enkelt hoppar över till en annan tour manager som kan erbjuda bättre gig. Eller ännu värre, att de trycker ner sitt eget team i sin strävan efter att hamna i den tekniska uppmärksamhetens centrum och bli end-all-be-all guru.

Roadien, däremot, är där för sitt team. De bryr som hela produktionen. De förstår att det inte bara handlar om bandet, utan även ljudtekniken, ljustekniken och biljettförsäljningen. Roadien vet att framgång är större än vad enstaka personer kan åstadkomma.

Onetricks vs T-shaped

Rockstjärnor kan göra en eller ett par saker ruskigt bra. De är fokuserade på att använda sina primära färdigheter för att rikta uppmärksamhet mot sig själva.

Roadies besitter många kunskaper och färdigheter. De kanske strängar om eller stämmer instrument, riggar ljus, hanterar sets, samordnar andra som bygger scenen och rycker in där det behövs. Några kommer absolut ha litet bättre fallenhet för vissa saker än andra Roadies, och det är sällan de verkligen mästrat någon särskild talang eller färdighet. De är dock duktiga, ofta riktigt duktiga, på att göra flera saker.

Har följare vs Leda med exempel

Rockstjärnor har följare men är sällan bra ledare. Skälen till det är delvis för att de vet massor om de saker de kan bäst, vilket gör att de saknar jämlikar och därmed sällan skickar respekt och ödmjukhet neråt i kedjan. Detta innebär också att rockstjärnors egon och stolthet kan bindas hårt till dessa färdigheter, och att det kan bli rejält stelt när rockstjärnan ifrågasätts.

Roadies leder genom exempel och betjäning. The har inga följare, de har kollegor som med med tillit för varandra för rull på produktionen och får jobbet gjort. Ledaren har kollegornas stöd och förtroende för att ge styrning och hålla distraktioner minimala.

Hög kostnad vs undervärderad mångsysslare

Rockstjärnor är dyra. Deras specialiteter har ofta hög efterfrågan, och i kombination med deras djupa förståelse inom sina färdigheter krävs ett högt pris. Men om ni vill att en rockstjärna ska lämna sin komfortzon och göra något mer, är chansen stor att ni blir tvungen att anställa någon annan.

Roadien är en mångsysslare, vilket ofta gör dem undervärderade men likväl kapabel att få en rad med olika uppgifter väl utförda. De kommer förmodligen inte vara lika snabba på att slutföra projektet, men när projektets "scope" börjar svänga mot oväntade territorium har roadien ofta korskompetenserna för att ta sig ann det. Silvertejp om nödvändigt!

Kortsiktighet vs Långsiktighet

Rockstjärnor är kortlivade. De kommer att gå vidare när ett bättre erbjudande ligger på bordet, när en chefsroll de vill ha erbjuds eller för att de vill köra solo. Rockstjärnan är alltid en risk på grund av hög ambition av självtjänande.

Roadien vet att alla rörliga delar tillsammans säkrar varandra. De fokuserar på företagets "the greater good", att skeppa produkten och teamets sociala och mentala hälsa. En bra Roadie vet att varenda kugge är viktig, och det det är denna dedikation mot affärsvärdets sammanslagna delar som gör dem lojala.

Rekryterare

I teknikskrået tror många rekryterare att de vill ha en rockstjärna, men det stämmer inte. Det är bara smicker för att attrahera skarp kompetens, bara för att få napp på fel sorts talanger för de flesta teambaserade miljöer i bolag.

Om ni letar efter en person som är

  • Riktigt, riktigt superduktig på en enda sak,
  • har råd med personen och
  • är säker på att ni kan hålla dem intresserade och kvar tillräckligt länge för att få ut det värde från dem som bolaget behöver

... så ja - då letar ni efter en rockstjärna.

Men om ni vill ha som

  • är "full stack", "T-shaped" eller på annat sätt har flera färdigheter i många led,
  • inte har alla svar men som vet hur man hittar dem,
  • är beredd att blocka, tackla och offra sig för teamet och
  • är villig att fokusera på bolagets bästa och alla dess delar

... så är vad du behöver, vad du vill ha, en roadie.

Bonus: en rockstjärna skulle fnysa åt tanken på Glue work, en roadie behöver du inte ens fråga.