För några veckor sedan fick jag äran att besöka en fysisk skivaffär i Göteborg. På ett stort bord hittade jag Mistelteins "Rape in Rapture". Jag har aldrig hört talats om bandet. Anledningen till att den fångade mitt intresse var att den var märkt med No Fashions logga.

Jag har bara bra erfarenheter av No Fashion. De har mycket guldkorn från nittiotalets döds- och blackmetalscen. Jag äger riktiga måste-ha-plattor av Dissection, Unanimated, Katatonia och Merciless, samtliga utgivna av No Fashion. Jag bestämde mig därför för att ge "Rape in Rapture" en chans.

Mycket riktigt var det en riktig kanonplatta. Musiken är i Dimmu Borgirs anda, fast med en mer opolerad och undergroundsbestyckad produktion. Pompigt, simpelt och stabilt.

Så återigen har jag fått det bekräftat: No Fashion är ett pålitligt kvalitetsmärke. Jag bestämde mig för att ta reda på mer om labeln, men till min förvåning hittar jag ingenting när jag googlar. Det enda som dyker upp är förteckningar över utgivna skivor (ca 30), men aldrig någon egen hemsida eller information om själva bolaget.

Är det helt enkelt så att bolaget har dött? Eller rentav blivit uppköpta?

Via CDON och ute i välsorterade skivbutiker finns fortfarande skivor med No Fashion. Har dessa envist hängt kvar, eller är de i nytryck?

Min Mistelteinplatta släpptes 2000, så fram tills dess är det i alla fall ett existerande bolag.

Hjälp mig gärna med detta. :)