Anders är en webbutvecklare och hårdrockare som gillar brädspel, kaffe och öl.

Detta är ett arkiverat inlägg, som importerats hit för referens. Det kan se konstigt ut och innehålla utdaterad information eller inaktuella åsikter.

Jag skulle ha nytta av en iPad

I ärlighetens namn: det är en dyr associar, Apples nya iPad. Den är inte heller särskilt smart heller, då det fortfarande inte går att köra Spotify i bakgrunden när man gör annat. Jag skulle mycket gärna lyssna på någon av mina 350 CD-skivor istället för Spotify och därmed ha musik i bakgrunden när jag gör annat, men jag har roligare saker att göra om kvällarna än att importera dem i iTunes.

Men, likväl - iPad skulle kunna bli konstruktivt använd av mig. Numera säljs E-böcker i PDF-format till billigare pris än tryckta böcker (från mina bokförlag, that is - alla har inte fattat nyttan med att sälja e-böcker billigt). Särskilt programmeringsböcker skulle få ett stort lyft av detta då det aldrig tidigare blivit riktigt bra.

  • Tryckta böcker ligger på skrivbordet intill skärmen och brukar i regel behöva en kaffekopp eller annat föremål för att ligga plant, och behöver ibland lyftas upp när man vill läsa något noga.
  • E-böcker lokalt på datorn är svårt att få plats för om man inte sitter dockad till en stor extern skärm. Att tabba mellan fönster är inte så kul.

En iPad skulle lösa det genom att ge mig möjligheten att zooma in text jag vill läsa noga, samtidigt som den ligger på en fristående enhet som kan stå upp eller ligga ner.

Då jag också lägger minst en timme dagligen på att bara ligga bekvämt och surfa finns det också plats för en iPad i vardagen. Det var länge sedan jag lämnade livet med stationär dator bakom mig.

Att ovanstående går att göra på valfri netbook är jag medveten om - men de är ju inte lika snygga ...

Tanken var att skaffa en Nexus One för att fylla de här luckorna. Vi får se var det slutar i April, när 3G-varianten av iPad anländer.

Uppdatering: Jag förväntar mig också att det kommer att läggas mer krut på en tablet för Android också nu. Det skulle locka mig betydligt mer än iPad.